Ξεκινησε η ανανεωση του Ιντερνετ

Ο παγκόσμιος οργανισμός του Ιντερνετ Icann ( Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) αποφάσισε να επιτρέψει τη δημιουργία νέων domain suffixes για τις ιδιωτικές εταιρείες, ανοίγοντας τον δρόμο σε μία από τις σημαντικότερες αλλαγές στον κόσμο του Διαδικτύου.

Η Icann σχεδιάζει να αυξήσει δραματικά τον αριθμό των "ονομάτων χώρου" (domain suffixes, πχ .gr, .com, .org, .fr ) από 22 που είναι σήμερα.

Έτσι, οι διευθύνσεις στο Ιντερνετ θα μπορούν πλέον να λήγουν σε οποιαδήποτε λέξη και σε οποιαδήποτε γλώσσα.

Η Icann θα αρχίσει να δέχεται αιτήσεις για νέες ονομασίες περιοχών το επόμενο έτος.

"Η Icann άνοιξε το σύστημα διευθύνσεων του Ιντερνετ στις απεριόριστες δυνατότητες της ανθρώπινης φαντασίας. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πού θα μάς οδηγήσει η ιστορική αυτή απόφαση", δήλωσε ο πρόεδρος της Icann Ροντ Μπέκστρομ.

"Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αλλαγή ως προς την ονοματοδοσία περιοχών από τη δημιουργία του dotcom (.com) εδώ και 26 χρόνια", δήλωσε ο Τέο Χναράκις, διευθυντής στη Μελβούρνη της IT Digital Brand Services, εταιρείας που ειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών Ιντερνετ.

Οι μεγάλοι όμιλοι, όπως η Apple, η Toyota, η BMW, για παράδειγμα, θα μπορούν με τον τρόπο αυτόν, έναντι πληρωμής, να δημιουργήσουν ιστοσελίδες στο όνομά τους.

Οι εταιρείες που θα επωφεληθούν περισσότερο είναι οι "οι μεγάλες φίρμες με σαφές marketing και στρατηγική προγραμματισμένη προς τον πελάτη που τους επιτρέπει να εκμεταλλευθούν το όνομά τους με ανταγωνιστικό τρόπο", διευκρίνισε ο Τέο Χναράκις.

0 Responses to "Ξεκινησε η ανανεωση του Ιντερνετ" (Leave A Comment)

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...