Στην παραλία με δωρεάν Wi-Fi


Στην Αθήνα λειτουργεί το δηµόσιο ασύρµατο δίκτυο πρόσβασης στο Internet (athensWi-Fi) µέσω ειδικών κόµβων. Μέχρι στιγµής υπάρχουν τέσσερα σηµεία ασύρµατης ευρυζωνικής πρόσβασης που λειτουργούν δωρεάν, µε πολύ καλή κάλυψη, στην πλατεία Συντάγµατος, στην πλατεία Κοτζιά, στο Θησείο και στο Γκάζι, στην Τεχνόπολη. Φεύγοντας από το κέντρο της Αθήνας, δωρεάν Internet παρέχεται σε σηµεία τουριστικής σηµασίας, όπως είναι το λιµάνι του Πειραιά, ενώ σύµφωνα µε τα τελευταία στοιχεία του free-wifi.gr, της ελληνικής κοινότητας που ασχολείται µε το hotspotting, δωρεάν ασύρµατη πρόσβαση στο Internet, σε δηµόσιους χώρους, πλατείες, πάρκα, κτλ., προσφέρουν οι ∆ήµοι Αιγάλεω, Χαλανδρίου και Ν. Ηρακλείου.

Πιο πλούσια σε δωρεάν Wi-Fi hotspot είναι η Θεσσαλονίκη, καθώς όπως δημοσιεύει «Το Βήμα», διαθέτει 37 σηµεία πρόσβασης από την Καλαµαριά ως τη συνοικία των Αµπελοκήπων, σχεδόν κατά µήκος της παραλίας.

Στους τουριστικούς προορισµούς του Ιονίου υπάρχουν 10 Wi-Fi hotspots _ πέντε στη Λευκάδα, τρεις στη Ζάκυνθο και από ένα σε Κέρκυρα και Κεφαλλονιά _ ενώ στα ∆ωδεκάνησα καταγράφονται 12 hotspots στη Ρόδο σε διάφορα σηµεία του νησιού _ όπως Ρόδος, Καλλιθέα, Αφάντου, Γεννάδι, Ψίνθος, Κοσκινού, Φιλέρηµος _ και 10 στην Κω.

Στην Κρήτη υπάρχουν 38 τέτοια σηµεία και συγκεκριµένα 17 στα Χανιά, 16 στο Ηράκλειο, δύο στο Λασίθι και τρία στο Ρέθυµνο.

0 Responses to "Στην παραλία με δωρεάν Wi-Fi" (Leave A Comment)

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...