Το Google επηρεαζει την ανθρωπινη μνημη

Η μηχανή αναζήτησης του διαδικτυακού «κολοσσού» της Google, μας παρέχει καθημερινά μια πληθώρα πληροφοριών, με το πάτημα ενός πλήκτρου. Πόσο όμως αυτό επηρεάζει την ικανότητα του σύγχρονου ανθρώπου να σκέπτεται και να αναλύει τα δεδομένα αυτών των πληροφοριών;

Την απάντηση έρχεται να δώσει μια νέα επιστημονική έρευνα του Πανεπιστημίου Columbia στις Η.Π.Α., σύμφωνα με την οποία οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ναι μεν οι πληροφορίες παρέχονται με απίστευτη ευκολία και ταχύτητα στο σύγχρονο άνθρωπο, ωστόσο υποσυνείδητα ο ίδιος αναγκάζεται να μένει μακριά από τα δεδομένα.

Βάσει της έρευνας των Αμερικανών επιστημόνων, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Science», φαίνεται ότι πολύ συχνά ξεχνάμε πράγματα που είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να βρούμε στο Διαδίκτυο, ενώ είναι πιο πιθανό να θυμόμαστε τα πράγματα που θεωρούμε ότι δεν μπορούμε να βρούμε στο Διαδίκτυο.

«Με την εμφάνιση των μηχανών αναζήτησης, έχουμε αναδιοργανώσει τον τρόπο που θυμόμαστε πληροφορίες Οι εγκέφαλοί μας βασίζονται στο Διαδίκτυο με τον ίδιο σχεδόν τρόπο που βασίζονται στη μνήμη ενός φίλου, μέλους της οικογένειας ή ένα συνάδελφο», υπογραμμίζει η Betsy Sparrow, επικεφαλής της έρευνας.

0 Responses to "Το Google επηρεαζει την ανθρωπινη μνημη" (Leave A Comment)

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...